Manierați la masă

078
 Ți s-a întâmplat vreodată să fii la restaurant și să nu comanzi anumite feluri din motiv că nu știi cum se mănâncă manierat?

Te-ai simțit vreodată jenat că nu știi să folosești corect tacâmurile atunci cînd ai în față mai multe tipuri?

Da. Mie mi s-a întâmplat cu vreo 9 ani în urmă, după care am început cu insistență să studiez Codul bunelor maniere la masă, iar acum mă simt mult mai sigură, chiar pot să ofer și sfaturi. În calitatea mea de lector de bune maniere la Centrul de dezvoltare personală „ABeZe” am decis să organizez un training pe această temă după ce foarte multe persoane interesate de maniera de a folosi corect tacâmurile mi-au sugerat că este un drept și o obligație să cunoască fiecare.
 006
Am acceptat propunerea, am analizat-o pentru ca acum să vă anunț că vă aștept miercuri, 17 septembrie, ora 19:00, la trainingul „Învățăm să fim mai manierați la masă”. Alături de mine va fi Daniel Osmanovici, editor-prezentator Antena1, prezentator Observator, blogger – tataincepator.ro. Daniel este un orator minunat, carismatic şi o persoană foarte interesantă care poate povesti ore în şir. Experienţa lui bogată de tătic m-a convins că este persoana potrivită să ofere sfaturi părinţilor despre educaţia manierată a copiilor la masă. O temă extrem de des abordată în multe materiale, în multe discuţii private, dar şi extrem de necesară fiecărei familii.
E manierat să folosim scobitorile la masă? Dar unde?
018
Evenimentul este unul exclusiv pentru persoanele care se respectă, care ştiu a investi în educaţie, care au clasă. 
La training vom discuta despre tipurile de tacâmuri – cum se folosesc sau se aranjează corect, cum se mănâncă diferite feluri, cum se combină corect tipurile de băutură.
Părinții vor învăța metode practice de a educa copiii să adopte un comportament decent la masă.
025
Unii mai procedează şi aşa
023
Cu siguranță, după training fiecare se va simți mult mai liber la o masă festivă sau la restaurant, mult mai informat și, cel mai important, își va schimba radical comportamentul la masă. De altfel,este cunoscut că cele mai bune afaceri se pot face la discuțiile din timpul unei mese, iar acest training are menirea de a vă ajuta să vă concentrați pe discuții și nu pe gîndul cu care furculiță sau cuțit să începeți primul fel de mâncare.
038
De ce oare unii ţin furculiţa invers?
030
De ce unii taie odată totul şi lasă cuţitul deoparte?
041
Evenimentul va dura 2 ore, 19:00-21:00, după care, cei mai norocoși, adică toți cei prezenți, vor avea posibilitatea să socializeze, să facă poze. Pregătim şi surprize după eveniment, dar nu divulgăm secretele :).
Care e poziția optimă la masă?
054
Notă! ABeZe este un centru de dezvoltare personală (fondat în anul 2011) ce are drept scop de a ajuta oamenii să-și formeze o personalitate puternică, să fie siguri și încrezători în comportamentul lor manierat.
089
Scrie, te rog, în comentariu varianta corectă de aranjare a tacâmurilor după ce ai încheiat de mâncat.
 090091
Spunea cineva că dacă plăteşte pentru ceva preţuieşte mai mult. De aceea, am stabilit un preţ simbolic pentru întâlnirea noastră de 50 Ron. Bineînţeles, numărul de locuri disponibile este limitat, aşa că nu mai pierde timpul şi înscrie-te acum!
Cîte tipuri de pahare cunoaşteţi?
100
E manierat să ciocnim cu paharele de vin?
074
Înscrierile la numărul de telefon afișat mai jos sau la adresa de e-mail se fac până marți, 16 septembrie, ora 00:00.
Pentru înscrieri avem nevoie de următoarele date: 1. Nume, prenume 2. Adresa de e-mail și numărul de telefon 3. Vîrsta 4. Funcția.
Persoana de contact este Oana Vasile, telefon: 0747162090, e-mail: sme.abeze@gmail.com
FB: Abeze.md
111

P.S. Dacă omul inteligent din tine spune cu hotărîre că mergi, anunţă şi pe cei dragi ţie despre acest training şi hai să petrecem 2 ore într-o atmosferă plăcută împreună. Fii pregătit/ă pentru schimbări, investeşte în educaţie, pentru că mai tîrziu vei culege roade bogate.

Şerveţelul se desface total sau doar pe jumătate?

003

Pâinea o rupem?

096

sau o muşcăm?

098

Mulţumesc frumos fotografului Bogdan Petraşcu, salonului Anca Paraschiv.

cover

Mulţumesc partenerilor: Shakespeare school (cele mai interesante şi eficiente metode de a învăţa limba engleză), Casa jad Boutique (masaj terapeutic 100% rezultate pozitive), evoluamimpreuna.ro (cea mai cunoscută comunitate pentru educaţie din România), suntparinte.ro (cel mai vizitat site, cu cele mai utile sfaturi pentru părinţi), Femei în afaceri (cea mai cunoscută comunitate a femeilor din domeniul afacerilor).

ABEZE afis

3 gânduri despre &8222;Manierați la masă&8221;

Lasă un comentariu