Ce-ar fi dac-ar(ș) fi

copilarie

 

 

 

 

 

 

Se întâmplă uneori să aud în discuții: ”ei, dac-aș fi, dac-aș avea… ar fi altfel viața mea”. Cu siguranță ai zâmbit atunci când te-ai gândit la unele dorințe ascunse care, la moment, sunt greu de realizat. ”Ce-ar fi dacă aș avea o casă cu 2 nivele, dacă aș pleca mâine pe o insulă, dacă aș fi premier sau președintele țării. Cum ar fi dac-aș conduce o mașină nouă, aș mânca la cel mai scump restaurant din oraș, aș ieși la o plimbare cu cea mai sexy femeie din lume. Cum ar fi dacă aș fi sănătos, fericit sau aș avea 5 copii”.

Probabil te regăsești în ideea că atunci când faci concluzie la sfârșitul zilei sau a săptămâni și te întrebi dacă ai realizat tot ce ți-ai propus găsești în memorie multe idei nefinisate. Dar dacă te întrebi: ”M-a împlinit ziua de azi sau săptămâna care  a trecut, iar răspunsul este negativ, ce vei face? Ce măsuri vei întreprinde pentru ziua sau săptămâna viitoare?

Poate e cazul să te întrebi dacă ești suficient de disciplinat în fiecare zi pentru a obține scopurile propuse, știi a refuza pe cineva dacă nu se potrivește cu planurile tale sau poate ești prizonierul propriului confort?

Beneficiile încep să apară atunci când dorești ceva cu adevărat, oamenii pozitivi și sinceri apar în viața ta, lucrurile se schimbă doar atunci când ești predispus să faci schimbări.

 Zi de zi cu încredere și gânduri pozitive minunile se întâmplă, iar scopurile bine definite te pot duce la succes sau la îndeplinirea dorinței. Totul este foarte simplu: o dorință bine definită, scrisă, apoi urmează pașii care ar duce la îndeplinirea ei și atunci ”ce-ar fi……”, ar deveni realitate.

Ce-ar fi dacă ai fi mai disciplinat, dacă ai face ceva pentru a schimba lucrurile din viața ta. Ce-ar fi dacă ai face astfel, încât nimeni să nu te poată abate de la drumul tău? Ce-ar fi dacă ai fi perseverent și ai munci în fiecare zi pentru a-ți îndeplini scopurile? Ce-ar fi dacă ai fi mai hotărât și mai încrezut în propriile forțe?

Răspunsul e simplu: ai fi împlinit având exact ceea ce-ți dorești și nu aștepta să începi de mâine – poate fi prea târziu, acționează – acum.

P.S. Material publicat în revista on-line ea.md.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s