Avem nevoie de o REVOLUȚIE în medicina din RM, mă refer la medici

Vorbesc foarte serios. Este nevoie de o revoluție în rândurile medicilor din țărișoara asta mică, dar plină de neajunsuri.

Se întâmplă foarte, foarte rar să mă mai îmbolnăvesc și eu, acum este ceva legat cu organele interne, ceva asemănător am avut și anul trecut.

Merg la o consultație la un medic de la Spitalul Militar, pe ușa căruia scrie, medic internist de categoria I. Intru și o doamnă, tânără, mă întâmpină cu o ușoară indiferență, spunându-mi, fără să mă consulte, să-i aduc analizele făcute anul trecut, dar și rețeta.

Asta e toată consultația ei. Am murit de râs, dar și de uimire cum poate să te trateze un medic. Mi-a spus să vin a doua zi.

Normal că nu m-am mai dus, dar am mers la Policlinica Guvernului, unde am fost consultată normal de o doamnă care și-a dat imediat sema despre ce vorbesc. După ce mi-a făcut o mică investigație mi-a spus înainte de a mă trimite la ecografie, care este problema. S-au adeverit gândurile ei și așa acum, a doua zi, după ce primesc tratamentul mă simt mult mai bine.

Oare ce am putea face? Poate organizăm o revoluție? Sugerați idei…pentru că sunt sigură că cei mai mulți dintre cei care citesc se regăsesc printre rânduri.

4 gânduri despre &8222;Avem nevoie de o REVOLUȚIE în medicina din RM, mă refer la medici&8221;

  1. salarii cit de cit bune in baza calitatii lucrului pe care il fac (nr. de pacienti si nivelul de satisfactie al pacientilor) si dreptul pacientilor de asi alege siguri medicul la care sa se adreseze… + un consiliu de disciplina
    aparent pare „economie de piata” , dar anume asa fiecare medic va fi interesat sa aiba pacienti diferiti mai multi si sa le ofere un tratament corespunzator

    1. Eu cred ca tu vorbesti de partea a doua a problemei. Medicii buni, ca si oricare specialist, au intotdeauna pacienti, dar cei care nu stiu cum sa-ti ofere o consultatie… ce fel de salarii vorbesti. Sigur si ei trebuiesc rasplatiti, dar sa nu isi bata joc de sanatatea noastra. Cind am auzit ca mi-o spus sa ii duc reteta de anul trecut pentru ca sa imi dea un tratament, eu am ramas sincer profund indignata si ma tot gindesc la cei care primesc tratament de la ea. De asta spun ca e groaznic….

      1. pai asta si e ideia: daca ofera servicii proaste, va avea mai putini pacienti si respectiv remunerare mai mica… iar mediicii care ofera servicii bune, vor avea pacienti mai multi (si acum medicii buni au pacienti multi ) si deci remunerare mai buna
        cazul de care vb tu dovedeste incompetenta medicului, respectiv dupa modelul care il dau eu, acel medic ar trebui sa fie remunerat mai putin… pare discriminatoriu, dar altfeln uputem obtine rezultate pozitive

  2. Și asta la Spitalul Militar??? Eu credeam că numai la Nisporeni au loc astfel de minuni.Tatăl meu s-a adresat cu 2 ani in urmă la „medicul de familie” de sector, consultația a durat până la momentul in care el a vrut sa-i reamintească medicului că dispune de poliță de asigurare medicală, dar mare i-a fost mirarea când a aflat că el aproape în cărucior de invalid a făcut un drum în zadar până la Nisporeni, așa se dovedește după spusele medicului, citez: -Ai poliță? -Da, -Uiti-ntrânsa șa săț treacă… ((( Un proverb popular spune: Sălbătăciunile trebuie stârpite din rădăcini.

Lasă un comentariu