Atunci când cauți ceva sau pe cineva, când răsfoiești nopțile din scoarță în scoarță, de fapt nu faci altceva decât tu te cauți pe tine însuți. Blogul e acel colț de gând ân care te poți reculege când vrei tu și pentru cine vrei doar tu. Nu mi-am deschis până acum nici un blog, dar mi-ar plăcea. Dorina o face mai cuminte, mai responsabilă. De fapt, asta e fata care ne reprezintă cine și ce face. Jurnaliștii sunt rebelii scaunelor de zi și a viselor de noapte. Cuvântul lor e penița care taie, dar totodată și te înalță. Aripa de zbor e prea sigură în privirea lor, pentru că ei știu să o întindă la o latitudine distanță pe care noi cititorii o putem doar admira.

Multă baftă Dorina. Am să te citesc neapărat.

Cu mult drag, textiera Viorica Nagacevschi

_____________________________________________________________________________________________________

Dragă Dorina,
Lucrurile cele mai frumoase ne provin din comunicare. Ceea ce intenţionezi e un limbaj modern, dinamic de comunicare, când ai un cerc de auzitori ori ai iluzia că-ţi poți face acest cerc, pentru care ai ceva foarte important de comunicat.

Un jurnalist bun cred că poate auzi distinct cuvântul plin, sincer, tensionat, îndurerat, iar când îi vine rândul să dea replica, să întrebe, să contrazică, să aprobe, să fie pe aceeaşi undă cu emiţătorul de probleme, de soluţii, de vise, de nu ştiu ce, peste care trecem ca să ajungem unde chiar ni se pare că face să ajungem.

Blogurile sunt de diferite ambiţii şi de diferită raţiune. Dominant: mi se pare că poate fi o şansă pentru tine, ca să-ţi încerci instrumentele şi să convingi lumea că eşti.
Fii!
 Cu cele mai frumoase gânduri, scriitorul Iulian Filip

_____________________________________________________________________________________________________

Când am aflat că Dorina Arsene intenționează să-şi facă un blog, am fost sincer intrigată. Cunoscând-o ca fiind o persoană îndrăzneaţă şi sinceră, dar în același timp cu suficientă integritate ca să pot crede tot ce scrie sau spune, mă aștept la un blog colorat, cu un conținut interesant şi pe alocuri piperat. Blog-ul acesta a apărut din dorința de a spune lucrurilor pe nume, de a împărtăşi cu alții ceea ce nu poți spune la televizor. Îi doresc autoarei sa aibă curaj şi să nu se poticnească de comentariile dezaprobatoare, care vor apărea cu siguranță, așa cum au apărut pe alte blog-uri de succes. Să ţină minte că așa e omul, ce nu înțelege, critica, dar că întotdeauna vor fi persoane care vor aprecia dorința ei de a se prezenta în faţa lor fără mască, așa cum este ea.

Succes,

Otilia Drăguţanu, director, Casa de traduceri „Berlizzo Group”

_____________________________________________________________________________________________________

Un jurnalist trebuie să dobândeasca întotdeauna cheia spre o informare rapidă și corectă. Or, în condițiile vieții actuale, corectitudinea pare să solicite tot mai mult efort, de aceea el trebuie să fie ager, curios, perseverent și, uneori, chiar tupeist și intransigent.

Jurnalistul contemporan participă activ la educarea societății. Fie că e ziarist sau reporter, e pe micile ecrane sau la radio, trebuie să stăpânească o limbă corectă, să aibă cunoștințe în toate domeniile abordate și, desigur, să acționeze cu profesionalism.

Ne bucurăm că în ultima vreme și în țara noastră activează astfel de specialiști precum Dorina Arsene, care întrunesc toate aceste calități, iar ideea creării acestui blog vine tocmai din preocupările pentru tânăra generție.

Cristina Darovanîi, lector

_____________________________________________________________________________________________________

De la mine pentru tine

De ce-şi deschide lumea bloguri? Fiecare după chef şi dorinţă deja. De ce intră lumea pe bloguri? Motive sunt o mie. Cineva spunea că astăzi blogurile sunt o necesitate şi e musai să ai unul dacă vrei să fii în rând cu lumea. Probabil unii se conduc după acest principiu, alţii pur şi simplu au ceva de spus şi fiind buni la suflet vor să se împartă şi cu restul.

Eu cred că blogul nu e o necesitate sau un lux, e o consecinţă pozitivă a dezvoltării tehnologiilor informaţionale, e un loc de refugiu, e un mod de a te lăuda sau de revoltă, fiecare cu durerea sa.

Una peste alta, blogurile sunt mereu binevenite, chiar dacă apar ca ciupercile după ploaie. Unele sunt mai bune, altele mai puţin reuşite. Important e că avem de unde alege şi putem decide de ce informaţie avem nevoie şi suntem liberi să citim ce blog vrem noi.

Tu de ce ai intrat pe acest blog?

Diana Lungu, jurnalist, bloggeriţă

___________________________________________________________________________________________________

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s