Cum e Președintele ales

site oficial

Iohannis. Klaus Iohannis, președintele ales al românilor. O persoană sigură pe sine. Un învingător. De la un bun gospodar până la un bun profesor, de la un primar exemplar până la un președinte dorit.

Curând, pe 21 decembrie, noul președinte al României va fi investit oficial în funcție, motiv pentru care îmi permit să îi analizez personalitatea, postura,manierele. Gesturile sunt cele care ne trădează, iar nerespectarea regulilor de bune maniere poate afecta negativ fiecare persoană. În mod normal, persoanele publice ar fi obligate, prin funcția pe care o dețin, să cunoască, dar și să respecte regulile scrise în Codul bunelor maniere. Acesta, de fapt, fiind primul pas spre succes.

După o căutare minuțioasă pe internet nu am găsit nici o poză în care președintele Klaus Iohannis să facă vreun gest nepotrivit sau o mimică a feței care să-l dezavantajeze. Astfel, înțeleg că siguranța cu care pornește în public nu îi permite să facă vreo greșeală. Mai mult, figura lui impunătoare poate fi foarte ușor remarcată din mulțime. O poziție a corpului dreaptă vorbește despre siguranța în propriile forțe. Spatele său lat comunică că este o persoană puternică, viguroasă şi ambiţioasă, iar poziția capului – înclinat în sus, ne spune despre o persoană dominantă. Chiar și părul scurt și îngrijit denotă încrederea în sine, iar tunsoarea sa dezvăluie o personalitate calculată și rațională.

O persoană manierată nu-și va permite să întrerupă o discuție, or președintele Klaus Iohannis cu multă răbdare așteaptă până încheie conversația interlocutorul său, dovadă fiind materialele video, interviurile realizate până în prezent. Totodată este de remarcat într-un sens plăcut și scurta pauză pe care o face înainte de a oferi un răspuns, dovedind că este atent la ceea ce vrea să spună, iar vocea sa puternică inspiră siguranță și fermitate. Este cuceritor și prin zâmbetul plăcut și deschis ce îi scoate în evidență ochii expresivi și privirea foarte clară.

De asemenea, țin să remarc că obișnuiește să spună deseori ”mulțumesc de întrebare”, un gest plăcut și mai rar auzit. Evită să gesticuleze prea mult, iar dacă o face atunci sunt gesturi care-l avantajează, cu o poziție deschisă către public. Cu drag amintesc și de gestul lui Klaus Iohannis de a face un pas în lateral fără a-i întoarce spatele alteței sale principesa Margareta, după ce i-a oferit un buchet de flori la Palatul Elisabeta.

avevarul.ro

Ca un bărbat protector, alături de soție, o ține de mână, asta vedem în poze, și, totodată, observăm că ea este, întotdeauna, cu un pas în spatele lui.

Ceea ce i-aș recomanda președintelui să nu mai arate ceva cu degetul, dar să o facă cu toată mâna, gest pe care-l observăm foarte des și alte persoane publice.

P.S. Material publicat în revista on-line catchy.ro.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s