Menţine armonia în cuplu

fericiti

Certuri, neînţelegi, suferinţă, lacrimi, durere, divorţ.

Am ajuns la vîrsta cînd mama mea păşea cu încredere şi foarte fericită într-o nouă căsătorie, cea de-a doua (eu încă nici prima :)). După 3 ani de neînţelegeri, chiar din a doua zi după nuntă, mama a văzut că nu a făcut cea mai bună alegere şi a divorţat. Pe atunci nu erau atîtea posibilităţi de a cunoaşte despre o relaţie, nu petreceau mult timp împreună înainte de nuntă îndrăgostiţii, nu participau la traininguri special pentru ei, astăzi, totul este mai altfel.

Locuim cu persoana dragă pînă înţelegem că este cel mai potrivit, facem diferite experimente cu el/ea, ne petrecem vacanţele împreună, concepem copilul întîi şi apoi căsătoria. Da, vremurile s-au schimbat, dar inima, simţurile, dorinţele sunt aceleaşi. Merităm să fim mai fericiţi, merităm să avem cît mai puţine certuri, să fim un cuplu luat drept exemplu.

Vorbeam zilele trecute cu psihologul Lilia Maximenco şi îmi explica că „roadele” unei familii nefuncţionale sunt: certurile fregvente, adulterul, lipsa interesului sexual, indiferenţa emoţională faţă de partener, nedorinţa de a reveni acasă,  lipsa activităţilor în comun, lipsa noţiunii de NOI.

Pentru a avea armonie în cuplu, îmi explică psihologul, este nevoie ca ambii parteneri să investească în mod egal, şi asta nu financiar, într-o relaţie chiar şi după căsătorie.

Mereu avem ceva de învăţat, dar crezînd că le ştim pe toate de multe ori greşim, iar cteodată este prea tîrziu de a mai schimba ceva. Nu vă lăsaţi pradă a egocentrismului şi cedaţi, analizaţi, măsuraţi, iubiţi-vă.

Dar dacă doriţi să aflaţi şi mai multe despre o relaţie armonioasă vă spun că pe data de 30 martie va fi organizat un training cu tema: „Menţine armonia în cuplu”, unde partenrii vor învăţa:

1.Înţelepciunea pe care trebuie să o posede un soţ/soţie.

2. Cum să aibă răbdare şi toleranţă în situaţii de criză.

3. Antrenarea abilităţilor de a face faţă constructiv unei probleme.

4. Păstrarea propriilor dorinţe fără a afecta partenerul.

5. Capacitatea de a învăţa unul de la celălalt şi a crea un tot întreg.

P.S. „Dacă bate vîntul într-un  foc îl stinge,dacă focul este puternic, vîntul îl aprinde şi mai tare”.

training344455

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s