Educaţi copii în stilul bunelor maniere!

la scoala manierelor elegante ABeZe

Copii sunt oglinda părinţilor şi de comportamentul lor răspunde, în mare parte, educaţia primită în cei 7 ani de-acasă. De multe ori mama este prea tolerantă la anumite situaţii, iar tata este prea dur. Copilul, însă, nu ştie cum este corect să procedeze dacă şi maturii au păreri împărţite.

În acest sens, codul bunelor maniere vine în ajutor, atenţionând că nu există două feluri de bune maniere şi dacă părinţii ar cunoaşte aceste reguli, cu siguranţă am avea o societate mult mai cultă.

Potrivit, specialiştilor în bune maniere un copil poate deprinde aceste reguli fiindu-le explicate pe etape. Dacă micuţul vă cere o jucărie, obişnuiţi-l să spună, printre primele cuvinte, formulele de politeţe: “te rog”, “poftim”, “mulţumesc”, “îmi pare rău”. De asemenea, aduceţi-i cât mai multe exemple concrete, de preferat în momentele în care încalcă vreo normă de bună purtare, şi aşa insistaţi până acestea vor deveni o obişnuinţă.

Totodată, urmaţi şi aceste sfaturi utile:

– Aveţi grijă cum vorbiţi în preajma copiilor, deoarece ei adoptă acelaşi limbaj ca adulţii.

– Spuneţi-le copiilor să se adreseze adulţilor cu un anumit grad de formalitate, precum “doamnă” sau “domnule”, cu excepţia cazurilor în care cei mari îi roagă să le spună altfel.

– Învăţaţi-i cum să salute sau să se prezinte corect, cum să se comporte în public şi de ce nu este bine să întrerupă o discuţie.

– Felicitaţi copii de fiecare dată când fac un lucru bun, când respectă anumite reguli, pentru că în acest mod vor reţine mult mai repede.

Am certitudinea că după ce veţi vedea primele rezultate pozitive la copii dvs, dar şi admiraţia celor din jur toate momentele grele vor rămâne doar amintiri. Şi vă îndemn să fiţi răbdători şi optimiști şi să vă amintiţi cât mai des de vechiul proverb „repetiţia este mama învăţăturii”.

P.S. Pentru mai multe sfaturi scrieţi la adresa de e-mail: sme.abeze@gmail.com.

Material publicat în revista on-line Pentruea.md.

Cursurile predate la şcoala “ABeZe”: administrarea afacerilor, curs de bune maniere, ore de dicţie (eliminarea accentului rusesc, modelarea vocii, pronunţarea corectă în limba română), curs de psihologie motivaţională, logoped (şedinţe individuale).

Str. Vlaicu Pârcălab, 45 (Editura Universul), et. 4, of.407, intersecţie cu str. 31 august

Tel. 0 (22) 22-69-83,

Mob. 068.210.006,

web: abeze.md 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s