Punctualitatea. Învaţă să fii punctual!

Punctualitatea poate fi considerată o calitate, o necesitate sau vă permiteţi să neglijaţi ora stabilită pentru întâlnire? Pentru unii a fi punctual este o normalitate, alţii, însă, trebuie să înveţe acest lucru.

Dacă la o întâlnire în oraş eticheta cere să veniţi cu cinci, zece minute înainte de ora stabilită, atunci când mergeţi în vizită, acasă, este recomandat să întârziaţi cu cinci, zece minute, pentru a lăsa gazdei un moment de respiro. În cazul în care aţi venit mai devreme, vă puteţi plimba. De asemenea, trebuie să reţineţi că persoana punctuală transmite un mesaj puternic de respect, de maturitate şi de politeţe.

Celor care au încercat mai multe metode şi tot nu reuşesc să fie prezenţi la ora stabilită le recomand să scrie pe o foaie „De ce trebuie să fiu punctual”, iar mai jos oferiţi de la trei la şase răspunsuri. Încercaţi timp de o săptămână să verificaţi dacă sunt schimbări, iar în cazul în care credeţi că mai aveţi nevoie de motivare, repetaţi exerciţiul, însă oferindu-vă o recompensă. Această metodă, cu siguranţă, vă va impulsiona să vedeţi partea pozitivă a punctualităţii, iar cei din jurul vostru vă vor aprecia pentru schimbarea rapidă.

Totodată, în paralel cu exerciţiul de mai sus respectaţi şi următoarele indicaţii:

– Schimbaţi-vă ceasul înainte şi credeţi-l;

– Planificaţi-vă şi lucrurile minore (drumul, o întâlnire pe stradă, spălatul dinţilor, etc);

– Pregătiţi-vă în avans;

– Ruga-ţi un prieten să vă ajute;

– Pregătiţi-vă lucrurile de cu seară;

– Nu apăsa-ţi pe butonul de amânare a alarmei.

Am certitudinea că fiecare persoană care se impune să obţină un rezultat pozitiv va ajunge la performanţe frumoase. Important să fiţi exigenţi cu voi, înşivă, şi să vedeţi mai rar paiul din ochiul altuia. Dacă veţi respecta aceste sfaturi veţi observa aprecierea celor din jur şi amintiţi-vă că “Eleganţa ta contează”.

În materialul următor veţi învăţa regulile de bază pentru o conversaţie reuşită la telefon.

Cursurile predate la şcoala “ABeZe”: administrarea afacerilor, curs de bune maniere, ore de dicţie, curs de psihologie motivaţională (individual).

Tel. (0 22) 22-69-83,

mob. 0682 100 06,

e-mail: sme.abeze@gmail.com,

abeze.md

P.S. Material publicat în ziarul TIMPUL, vineri 6 iulie 2012, preluat de epresa.md, de click.md, de ziarelive.md, de blogosfera.md.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s