Greşeli inadmisibile pe stradă

Fluxul de evenimente care au loc zi de zi în jurul nostru, numeroasele întâlniri stabilite, graba de a ajunge de la un evenimentla altul, dorinţa de a fi mereu la timp ne obligă să comitem anumite greşeli, care nu sunt admise de normele de bună purtare. Sunt sigură, multe dintre greşelile comise pe stradă pot fi evitate dacă am ține cont de agenda zilei sau dacă am respecta codul bunelor maniere.

În continuare vom medita asupra unor gesturi pe care un om civilizat nu le-ar face în public în nici un caz. Cu toate că ele uneori par banale, se repetă surprinzător de des. De aceea, vă rog să:

  • Nu aruncaţi niciodată hârtii sau resturi de mâncare pe stradă. Căutaţi un coş de gunoi sau păstraţi-le până acasă.
  • Nu vă ridicaţi ciorapii în văzul lumii, încercați să găsiți un loc retras.
  • Nu vă pieptănaţi sau refaceți machiajul, nu vă ştergeţi pantofii, nu vă îngrijiți unghiile în public.
  • Nu mâncaţi pe stradă. Cu toate acestea, din lipsă de timp, recurgeţi deseori la serviciile pe care ni le oferă numeroasele chioşcuri cu mâncare preparată. Atenţie  însă este nepoliticos să vă porniţi pe stradă cu mâncarea în mână oricât de grăbiţi aţi fi.
  • Nu fumaţi pe stradă. Dacă un bărbat care fumează în plină stradă nu ne şochează, atunci pentru o doamnă gestul este inadmisibil.
  • Nu vă permiteţi să întreţineţi o conversaţie de lungă durată pe stradă.

Am certitudinea că pentru multe persoane aceste sfaturi vor fi utile și din momentul în care vor deveni o parte din viața dumneavoastră, veţi avea admiraţia şi respectul celor din jur.

Vă îndemn să fiţi optimiști şi încredințați în fiecare schimbare care vine din interiorul dumneavoastră şi doar după aceea să cereţi acelaşi lucru celor din preajmă.

În materialul următor veţi învăţa câteva secrete ce țin de punctualitate.

Cursurile predate la şcoala “ABeZe”: administrarea afacerilor, curs de bune maniere,  ore de dicţie, curs de psihologie motivaţională (individual).

P.S. Material publicat în ziarul TIMPUL, vineri, 26 iunie 2012, preluat de site-ul PERFECT.MD, de ziarelive.ro, de blogosfera.md

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s