Sfaturi utile şi extrem de necesare pentru a combate căldura

Suntem într-o perioadă foarte fierbinte a anului, de aceea am căutat pe net recomandări ale specialiştilor pentru a combate acest fenomen, evident pe cât este posibil. Uimirea mea a fost că am găsit câteva recomandări foarte simple şi utile, pe care vă îndemn să le respectaţi şi voi.

– Serviţi mai mult de trei mese pe zi, dar mâncaţi mai puţin de fiecare dată. Aceasta pentru că se produce multă căldură prin metabolism în procesul digerării alimentelor, mai ales a celor cu conţinut înalt de proteine.

– Mâncaţi alimente iuţi. Acestea pot stimula receptorul căldurii din gură, vor impulsiona circulaţia sângelui şi vor conduce la creşterea transpiraţiei. Toate acestea sunt favorabile scăderii temperaturii corpului.

– Faceţi duş sau baie cu apă călduţă, cu temperatură puţin mai scăzută decât cea corpului, cel mai bine înainte de culcare. Deşi duşul cu apă rece este tentant pentru multe persoane, în final corpul uman va produce mai multă căldură pentru a o compensa pe cea pierdută la duş.

– Beţi ceai de crizanteme. Acesta favorizează scăderea căldurii şi limpezirea creierului.

– Lăsaţi să curgă 5 secunde apă rece pe încheieturile mâinilor o dată la câteva ore. Pe acolo trece o arteră importantă. De aceea jetul de apă rece poate coborî temperatura sângelui.

– Purtaţi haine cât mai uşoare şi comode.

– Evitaţi ieşirea în aer liber între orele 10:00 şi 15:00 în zilele însorite datorită razelor puternice ale soarelui.

– E bine ca femeile să folosească ulei de aloe în loc de cremă de faţă pentru păstrarea umidităţii pielii. Acesta poate ajuta şi la scăderea temperaturii la nivelul tegumentelor.

– Face-ţi pauze, aşezaţi-vă şi staţi cu picioarele sprijinite pe un suport înalt pentru a vă face sângele să circule.

– Nu purtaţi lănţişoarelor din indiferent ce fel de metal atunci când se transpiră mult, deoarece se pot produce mai lesne afecţiuni ale pielii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s