Aşteptând aşteptarea la nesfârşit

Fiecare dintre noi vrea să obţină cât mai multe performanţe, să fie o persoană apreciată şi respectată. Unii lucrează enorm de mult la felul său de a fi, de a vorbi, de a se comporta în societate, la masă, la o întâlnire, alţii, însă, preferă să le numere cineva gafele săvârşite.

În timp ce unii, chiar de la o vârstă fragedă, investesc în propria persoană înţelegând valoarea acestor investiţii, alţii se amuză pe seama lor şi cred cu desăvârşire că oricum vor ajunge acolo, sus.

Copiii sunt rodul muncii părinţilor, a învăţăturii şi deprinderilor făcute de aceştia. Trebuie să recunoaştem că nici un om nu este capabil să le cunoască şi să le facă impecabil pe toate, de aceea apelăm la experţi, la lecturi utile, la experienţa altor persoane.

Aceste concluzii le-am făcut în urma seminarelor susţinute, în calitate de lector la şcoala de business şi maniere elegante „ABeZe”, ieri, adolescenţilor de la liceul „Mircea Eliade” din or. Chişinău. Cu toţii vorbim şi ne învârtim în jurul expresiei „cei 7 ani de-acasă”. Însă întrebându-i exact ce reprezintă această expresie, cu greu au enumerat câteva puncte concrete sau dacă spun, recunosc în acelaşi timp că nu le respectă pe toate. Unii dintre ei au spus „ei, hai, să fim serioşi cine poate fi şi punctual, şi serios, şi respectuos, şi amabil, să nu folosească injurii, să se îmbrace adecvat situaţiei întotdeauna?”….

Câteva fetiţe, interesate de subiect, încercau cât mai mult să se implice, să întrebe, să comunice, altele nu le puteai opri din discuţiile lor, iar un băiat a recunoscut că va deveni business-man. Nu prea ştie care sunt bunele maniere ce-l vor ajuta, însă ştie că va face mulţi bani.

Astfel, încă odată m-am convins, că vrem, dar spunem că nu putem. Tindem, dar nu facem nici un efort. Aşteptăm în loc să căutăm, să riscăm. Nu ştim, dar nici nu vrem să ştim…  

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s