Împărăţia singurătăţii

Singurătatea e mereu singură. Nu-i plac distracţiile, petrecerile, prieteniile, oamenii dragi, discuţii la telefon. Adoră să fie închisă în cochilia sa şi să n-o deranjeze nimeni. Dacă vreodată îi propune cineva să iasă la un ceai, să facă ceva altceva decât de obicei, ea se înspăimântă şi, bineînţeles, refuză.

Singurătatea are o soră: tristeţea şi doi fraţi: disperarea şi depresia, prin venele cărora curge sângele pesimismului. Fraţii sunt foarte apropiaţi şi sunt de nedespărţit. Au acelaşi mod de viaţă şi sunt mulţumiţi şi împăcaţi cu ceea ce fac.

Locuiesc într-un castel mare, întunecos, fără geamuri, cu lacăte la uşă, cel puţin câte trei, într-un confort nemaipomenit, iar dacă o rază de lumină încearcă să pătrundă în interior imediat este strivită.

Timpul este nemilos şi fuge extrem de repede chiar şi pentru ei. Deşi au de toate, fac ce vor, cum vor, cât timp vor, doar sunt singuri şi nu au prea multe responsabilităţi, ajung să se ţină de mână cu plictiseala care este unicul lor musafir drag. Fraţii au un program bine definit de la care nu se abat nici cu o secundă. Ceasul ticăie în fiecare dimineaţă la aceeaşi oră anunţând încă o zi plină de amărăciune. Iar serile nu diferă esenţial, adormind tot în aceleaşi braţe reci, seci, vagi, cu iz de toamnă târzie… Astfel, singurătatea rămâne mereu singură…

Morala: nu fiţi singuri, dăruiţi, fiţi prietenoşi, buni la inimă, îngăduitori, răbdători pentru că de altfel singurătatea este o boală care poate fi vindecată cu greu. 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s