Constantin Caragia alias DJ Dutch Beat aduce ceva revoluţionar pe piaţa muzicală din RM

Constantin Caragia. Poate nu spune prea multe acest nume, dar, cu siguranţă, mai mulţi aţi auzit despre DJ Dutch Beat.

Constantin, cunoscut ca DJ Dutch Beat, este originar din or. Nisporeni. A absolvit facultatea de Tehnologie şi Management în Industria Alimentară, specialitatea Tehnologia vinului la UTM, iar paradoxul este că a lucrat foarte puţin pe specialitate şi de 6 ani mixează prin cluburi şi open air. Dj Dutch Beat este cunoscut şi apreciat prin stilurile sale dutch house, progressive house, trance şi câteodată electro house.

„Totul a început ca un hobby din primii ani de facultate, avându-l alături pe Gheorghe Negură, un expert în domeniul muzicii. Apoi din hobby a devenit profesie, din dorinţă am ajuns să trăiesc cu acest lucru, să respir, să gândesc muzică”, îmi spune Constantin, recunoscând că este înconjurat de muzică 24 din 24 de ore.

„La început mergeam în cluburi aproape zilnic nu ca să mă distrez, dar eram lângă DJ şi „furam” din secretele mixării. Am investit mulţi bani în tot felul de aparate necesare, dar îmi place enorm de mult ceea ce fac”, menţionează Constantin.

Pentru prima dată a mixat într-un club din Chişinău prin 2006 şi a prins foarte bine la public ceea ce a făcut atunci, după care au venit mai multe solicitări. Apoi a început colaborarea cu una dintre cele mai cunoscute Case de Producţie din R. Moldova, „Sens Music” care a început să-l promoveze.

Nu-i place să mixeze doar în cluburi, vrea mereu ceva diferit. Nu îşi imaginează cum ar fi să meargă cu playlist-ul pregătit de acasă şi este uimit că unii DJ îşi permit să facă acest lucru.

Din vara aceasta a iniţiat un nou proiect în R. Moldova „Prime clubbing” din care mai fac parte 2 DJ recunoscuţi în R. Moldova – fete şi un MC, unde mixează la radio. Vorbeşte cu mult entuziasm despre acest proiect şi spune că este ceva revoluţionar pe piaţa muzicală din acest domeniu la noi.

Este foarte entuziasmat de ceea ce face şi îşi doreşte să aducă ceva nou, să fie diferit, mai ales că în timpul proiectului, la radio, se vorbeşte în limbile română şi  engleză. Îi place foarte mult să se joace cu sunetele, să improvizeze mereu. Îşi doreşte să facă oamenii să înţeleagă ce înseamnă lucrul de DJ, pentru că „în 2 ore de mixare pot să obosesc mai mult decât aş lucra 8 ore într-un oficiu. Mă dedic total atunci când intru pe ringul de mixaj”, spune Constantin.

Dj Dutch Beat, iniţiatorul proiectului menţionat mai sus încearcă să schimbe şi tradiţia de a vedea un DJ doar în cluburile din Chişinău. Astfel merg prin cluburile din republică şi „transmit” muzica de calitate tuturor. Au fost primiţi cu multă căldură într-un club din or. Călăraşi, au avut parte de mai multe surprize în or. Orhei şi la Ungheni, ect.

Visul DJ-ului din Nisporeni este să aibă propriul club, realizat în stilul său, diferit de ceea ce este la moment prin Chişinău. „Peste tot se duc cei care vor să-şi demonstreze ultimul model de maşină cumpărat, ultimul model de ceas sau de…, etc. Eu îmi doresc să fie un club unde oamenii să vină anume pentru muzica de calitate pe care o va mixa DJ-ul care are un cuvânt de spus”.

De la DJ Dutch Beat am aflat că la noi sunt înregistraţi vreo 200 de DJ, dar cunoscuţi şi apreciaţi doar vreo 30. Este diferenţă, nu?

P.S. Constantin îţi doresc realizări cât mai frumoase şi să reuşeşti schimbările pe care ţi le-ai propus să le faci în cel mai scurt timp :).

Ascultă!!!  Soundclub       Dutch Beat

7 gânduri despre &8222;Constantin Caragia alias DJ Dutch Beat aduce ceva revoluţionar pe piaţa muzicală din RM&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s