Adrian Justin, wedding photographer, mereu primul

Este acolo unde nu te aştepţi. A deprins deja să aranjeze lucrurile în aşa fel încât peste ani oamenii din poze să fie surprinşi de emoţia adevărată, trăită în una dintre cele mai importante zile din viaţa lor: cununia, căsătoria civilă, nunta. Ca un adevărat „paparazzi”, cu vreo trei aparate de fotografiat la îndemână, surprinde, din toate unghiurile posibile, adevărate elemente unice de la evenimentul unde este prezent.

Adrian Justin (Tulbure), originar din or. Nisporeni, este unul dintre cei mai buni fotografi din R. Moldova, specializat pe fotografii de nuntă. Este un profesionist în domeniul său și nu pentru că spun eu acest lucru. Numeroasele solicitări care vin de la oamenii cu un anumit statut social confirmă performanţele obţinute de el. Timp de 10 ani practică această artă.

A deprins specificul fotografiei adevărate în Italia, după ce a făcut cursuri de fotografie 1 an şi 8 luni la Academia di Belli Arte Breera Milano, Facultatea Fotografie.

Dintotdeauna l-au cucerit momentele frumoase. S-a îndrăgostit de rafinament şi simplitate în fotografie încă de pe când era copil. Însă, primul aparat foto profesional cu peliculă l-a primit la ziua sa de naştere, când a împlinit vârsta de 20 de ani. A început să facă fotografie în mod profesional, aflându-se în nordul Italiei, în unul dintre cele mai frumoase şi romantice oraşe, Milano. Ulterior, în 2005 a trecut la fotografia digitală. Iar 3 ani în urmă a revenit în Moldova, după ce timp de 4 ani a studiat tainele acestei meserii în Italia.

Vorbeşte cu atâta pasiune despre munca sa, despre specificul ei, încât, depănând zile întregi istorisiri, tot are ce-şi aminti. O fotografie realizată de către Adrian se deosebeşte prin artistismul şi esenţa ei. „Eu pot să fixez un moment şi să aştept câteva minute cu obiectivul pregătit până punctez emoţia, trăirea omului”, îmi povestea el în timp ce sorbea din ceaiul negru cu miere.

Deseori este solicitat să facă acelaşi lucru în ţările îndepărtate Moldovei şi acceptă cu uşurinţă pentru că nu se poate obişnui cu lucrurile simple, nu poate să se mulţumească cu puţinul, îşi doreşte mereu mai mult, fapt ce-i reuşeşte foarte bine.

Adrian Justin recunoaşte nu este uşor drumul parcurs până aici, dar este atât de frumos că nu-şi doreşte să facă altceva. Mai este pasionat şi de snowboard (mai în glumă, mai în serios mi-a promis o escapadă în această iarnă până în munţi :)).

Iubeşte la nebunie ceea ce face şi este foarte atent la orice detaliu, recunoscând că fotoaparatul este prietenul său cel mai bun. Îi este alături oriunde, chiar şi în seara în care trebuie să se întâlnească cu iubita sa.

Adrian recunoaşte că a avut şi momente triste în activitatea sa, clienţi nemulţumiţi, diferite incidente, dar nu le consideră un eşec. Este mândru de ceea ce face şi o va face „până la adânci bătrâneţe”, după cum mi-a confirmat el.

P.S. Am avut ocazia de câteva ori să-l urmăresc pe Adrian în timp ce lucra, sunt mândră că l-am cunosc mai bine şi din atâtea discuţii am înţeles cât de important este fotograful la nuntă sau la oricare eveniment. Mai mult, atunci când Adrian discută cu un potenţial client urmăreşte scopul de a-l convinge că albumul foto este la fel o parte din specificul acestei nunţi. Pentru că CD-ul cu poze le pui undeva şi uiţi câteodată, albumul, însă, poate fi la îndemâna tuturor. Mult succes Adrian!

5 gânduri despre &8222;Adrian Justin, wedding photographer, mereu primul&8221;

 1. Eu am avut ocazia sa-l cunosc pe Adrian Justin la o nunta cand fotografia. Eram sigura ca il vom angaja si la nunta noastra ce urma in cateva luni. Din pacate am ramas extrem de dezamagita de modul cum a tratat-o pe prietena mea care era mireasa la acea nunta. I-a promis pozele in doua luni, dar cand s-a implinit termenul sa le dea, mereu nu-i raspundea la telefon… Apoi i-a promis ca-s gata intr-o saptamana…dar iar n-a raspuns la telefon inca o luna. Dupa aia a zis ca „si asa a facut pozele mai ieftin decat la alti clienti, deci e ok sa astepte”. Biata prietena mea a luat pozele asa cum erau, neprelucrate…
  Ce sa zic. E fotograf foarte bun, dar si un om fara cuvand si arogant.
  Sigur nu l-as recomanda prietenilor mei.

  1. Doamna Diana eu nu cunosc la ce nunta ati fost si in ce an asta a fost, cat priveste anul asta am auzit ca lucreaza foarte rapid si calitativ 😉 asta voua vi se pare ca au fost date fotografiile mai ieftin decit la ceilalti clienti pentru ca asa ati vrut ca ochii vostri sa vada, dupa atita timp de asteptare va-ti asteptat la ceva sigur rau, in orice fotografie este ceva frumos, cine nu-l vede si vede doar rautate imi pare rau asa persoane sa-si ia fotografi iefitini in tot sensul a cuvintului. nu mai fiti atit rautociosi si acuzati oamenii de ceea ce nu cunoasteti. ” Din pacate am ramas extrem de dezamagita de modul cum a tratat-o pe prietena mea care era mireasa la acea nunta.” sunt curioasa cum o trata, pe mine ma tratat foarte bine, am fost mireasa fericita si tratata bine, si inca una fotografiile frumoase sunt in dependenta cat de fericiti este perechea.
   invidia in ziua de azi persista peste tot, este un fotograf bun si o sa-l recomand la multi pentru ca face ceva deosebit nu doar detine aparate scumpe!
   sanatate si numai bine voua!
   da citi fotografi dau lucru si peste un an??? nu vati pus intrebare, nu este primul si ultimul, sunt mii de exemple! asa ca nu sariti reppede cu cuvinte rele asupra unei persoane care foarte putin o cunoasteti!

   1. Eu din cauza lui asa si nu am video de la nunta…. exact situatia pe care a scris-o mai sus Diana…. si chiar mai rau!!! sunt fara cuvinte cu prima ocazie ce il gasesc il dau la politie… nu mai spun ca si pozele sunt date doar pe un cd de 10 lei luat de la butic si cu asta s-a finisat…

 2. este adevarat ca adrian este un profesionist si isi face bine meseria,dar intr-adevar nu-si respecta cuvintul.am vrut sa-l angajez la nunta mea in calitate de fotograf chiar ne-am intilnit pt a discuta detalii i-am dat si avans pt ca sa-si rezerveze ziua nuntii noastre.cind l-am sunat cu 2 saptamini inainte de nunta pt a stabili ultimile detalii,surprizaaaaa si nu una placuta,adrian avea telefonul inchis.dupa zeci de tentative de a-l suna am inteles ca trebuie sa caut un alt fotograf dar va imaginati ca a fost cam misiune imposibila fiind luna august toti fotografii buni erau rezervat cu mult timp inainte.am gasit pin la urma pe cineva care sa ne fie fotograf dar nu sunt multumita si am avut alte astptari vizavi de unicul lucru care iti ramine dupa o zi atit de importanta,pozele de la nunta.deci nu recomand ca sa nu aveti aceiasi experienta neplacuta,daca incepeti pregatirile din timp puteti gasi fotografi la fel de buni dar care isi respecta clientul si cuvintul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s