Seara marea este fenomenal de frumoasă

Seara marea este fenomenal de frumoasă. Zumzetul puternic şi liniştit al valurilor  te fac să nu-ţi mai doreşti nimic.  

Aproape zilnic, în cadrul buletinelor de ştiri vedem noutăţi de genul „s-a mai prăbuşit un avion”, „au murit n persoane după ce avionul în care erau a căzut”, etc.

În seara în care mă întorceam din Turcia, după odihnă, am avut o senzaţie că ar fi posibil, după turbulenţele puternice din nori, să se scrie o astfel de noutate. Lumea, printre care erau şi deputaţi din Parlamentul moldovenesc, directorul … , purtătorul de cuvânt al …, a început să ţipe, să se panicheze.

Pentru prima dată mă gândeam ce să fac, să scriu ceva pe telefonul mobil, pe o coală de hârtie, ce o să fie, ce urmează, încercam o senzaţie cu totul stranie faţă de cele din fiecare zi. A trecut cu bine, totuşi :). Voi dacă aţi fi într-o astfel de situaţie ce aţi face?

Am avut o vacanţă frumoasă. Bronzat pe malul mării Mediterane, excursii prin munţii din apropiere, cumpărături puţine, dar utile şi multă distracţie.

…E fenomenal să stai atent în timp ce marea comunică nestingherit cu fiecare turist în parte. Vorbeşte într-o limbă necunoscută, dar foarte plăcută. Stând aşezată cu urechea de pământ aproape de valurile mari savurezi atingerea plăcută a miliardelor de bule de apă ce se joacă vesele pe nisip.

Când cineva încerca să intre în apă valurile mari dornice de a se juca cu fiecare persoană îl loveau, îl răsfăţau, până îl răsturna. Închinzând ochii nu te puteai gândi la nimic, savurai doar din plăcerile naturii care sunt atât de rar în viaţa noastră. Soarele fierbinte, surprinzător de neascultător sorbea cu putere şi nesaţ fiecare celulă din pielea celor prezenţi pe malul mării sau în bazin.

Mergând prin excursii am observat că nici o casă nu are acoperiş, ghidul ne-a spus că este ceva normal, pentru că altfel ar plăti impozit. În schimb au foarte multe baterii solare instalate deasupra ultimului etaj.

Anul trecut vacanţa mi-am petrecut-o în Bulgaria. Pentru anul viitor încă nu m-am gândit…

Un gând despre &8222;Seara marea este fenomenal de frumoasă&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s