Aprecieri pentru idee

Notă: Publicat și pe allfun.md

Ministerul Educației de la noi s-a pus serios pe treabă și dorește să implementeze câteva idei noi, destul de originale pentru elevi.

Astfel, am aflat de la viceministra Educției, Loretta Handrabura, că, în curând se va implementa agenda electronică în școli. ”Aceasta presupune un soft pe format electronic al elevului, iar părinții vor avea acces la toate datele, notele, absențele copilului său la telefonul mobil”, a explicat Handrabura.

De asemenea, altceva ce m-a impresionat cu adevărat este faptul că datorită acestui proiect și părinții plecați peste hotarele țării vor avea acces la aceste date ale copiilor săi, aplicând un cod special.

Deocamdată nu se cunoaște perioada de începere a acestui proiect, dar după vreo 3-4 săptămâni vom afla mai multe detalii.

Am aflat de la un prieten, fost lector-asistent la UTM, catedra Automatică și Tehnologii Informaționale, că acest proiect este mai vechi (de prin 2008) și a fost creat la această catedră. Cu regret, nu a fost posibil implementarea lui, deoarece ”vremurile de atunci” nu au permis promovarea lui. De fapt se dorea crearea unui atelier pentru studienți care să lucreze la acest proiect.

Ei, dar bine că deja suntem în faza finală a proiectului și așteptăm cât mai repede rezultate eficiente.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s