Florin Piersic şi… amintirile copilăriei noastre

Şi astăzi mai sunt cu impresiile plăcute de la spectacolul de joi seara, 26 mai, jucat de celebrii actori români Florin Piersic şi Medeea Marinescu (Mirabela, din filmul ”Maria Mirabela”) la Teatrul Naţional ”Mihai Eminescu”.

Spectacolul “Străini în Noapte”, de Eric Assous, în regia maestrului Radu Beligan este un alt fel de mod de a spune lucrurilor pe nume. Un spectacol în care joacă doar doi actori timp de o oră și 45 de minute cu o sală arhiplină de la începutul până la sfârșitul spectacolului.

De la început spectacolului înţelegi cu totul altceva decât ceea ce urmează. Gândul te duce departe de multe ori, pentru ca în final să vezi că ei, de fapt sunt tată şi fiică. Totul se petrece într-un apartament frumos amenajat cu un decor roşu-negru. Povestind pe scurt, pentru cei care nu au avut posibilitatea să îl vizioneze, vă spun că la început crezi că e vorba de seducţie, apoi ea spune că este jurnalistă şi investighează comportamentul bărbaţilor la prima întâlnire, după care îi spune că soţia lui a rugat-o să îl verifice cât e de fidel, pentru ca la sfârşit să înţelegi că ea a încercat să îşi cunoască tatăl care a lăsat-o pe mama ei însărcinată şi a dispărut.

E ceva senzaţional; cum reuşesc să te menţină în suspans.

Surprinzător faptul că profesia asta nu te întreabă dacă ai probleme, dacă te simţi bine sau nu, astfel că, la finele spectacolului, după zecile de flori primite, după aplauzele auzite minute în șir, Florin Piersic a ținut să o felicite pe colega sa, Medeea cu ziua de naștere ( 27 mai 1974).

Însă, pentru cei care nu cunosc, Medeea este fetiţa minunată, Mirabela, din coproducția româno-sovietică, ”Maria Mirabela” (1981) care numai la vârsta de şase ani o face celebră jucând alături de Gilda Manolescu (Maria).

Cu siguranţă vă amintiţi de filmul rulat ani buni la rând „Maria Mirabela” – un basm muzical inspirat din povestea lui Ion Creangă „Fata babei și fata moșneagului”. Alături de surorile Maria și Mirabela, în film apar și o serie de personaje de desen animat, în primul rând, broscoiul Oache, obsedat de ideea existenței sale și a semnificației sale în împărăția apelor. Oache, Scăpărici și Omide întruchipează cele trei elemente vitale ale naturii: apa, focul și aerul, fără de care nu există viață pe pământ.

Sigur că ne mândrim cu textele cântecelor semnate de Grigore Vieru, pe muzica renumitului compozitor Eugen Doga.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s