Inexplicabil! Emisiune pentru copii dispărută fără urmă din fonoteca TV Naţionale

Cred că sunteţi de acord că viaţa este un spectacol trăit de fiecare într-un mod neregizat şi de cele mai multe ori neplanificat. După discuţii interminabile cu atâtea persoane pe care le întâlnesc datorită profesiei mele de jurnalist, după atâtea poveşti de viaţă ascultate, realizând de mai bine de 2 ani interviuri, înţeleg că totul ce se întâmplă este ceva frumos, unic şi diferit.

Zilele trecute am mers la un spectacol jucat de doi actori. Eu, ca jurnalist şi Petru Hadârcă, cunoscutul actor, în rolul principal, în cadrul unui interviu. E frumos să fii actor. Replică după replică nici nu am observat când au trecut mai bine de 60 de minute.

De fapt, domnul Hadârcă nu mai joacă în spectacole, de prin 2004, dar am văzut în ochii lui că i-a plăcut acest spectacol, care l-a făcut să îşi amintească atât de multe momente trăite dorind enorm de mult să mai fie în scenă, să simtă mirosul aplauzelor, să audă respiraţia spectatorului. Îi este dor de emoţiile de la începutul spectacolului, de luminile din timpul prezenţei sale în scenă. „Teatrul este veşnic!„, mi-a spus el.

„Din tot sufletul îmi doresc să mai am un rol, pentru că viaţa în scenă este cu totul alta decât cea din sala de spectacol. Îmi e dor să simt mirosul culiselor, acea rază de lumină care încălzeşte din partea stângă, din dreapta, zborul pe care ţi-l iei după primele 5 minute de la început”, îmi spunea actorul, în cadrul emisiunii VIP-ul săptămânii.

Totuşi, cei mai mulţi dintre noi îl cunosc pe actor din perioada anilor ’89-92, în care a interpretat rolul motanului Vasilică de la postul naţional de TV. Era o emisiune duminicală, săptămânală, pentru copii, „Mini video salon”. Îmi amintesc cum aşteptam ora în care şoricelul Fofârlică şi motanul Vasilică ne conduceau în minunata lume a copilăriei. Actorul îmi spunea că la început i s-a părut o joacă, apoi a văzut că prinde popularitate şi au început să fie mai serioşi şi să joace rolurile atât de bine încât să rămână o legendă a copilăriei generaţiei mele. Popularitatea emisiunii era confirmată de miile de scrisori care veneau la redacţie.

Cel mai curios ce am aflat că după atâta timp, după atâtea emisiuni, după atâtea emoţii şi bucurii aduse copiilor, emisiunea nu se mai găseşte în fonoteca televiziunii. Interesant şi curios cum este posibil. Pur şi simplu, fără nici o explicaţie, să dispară atâtea km de peliculă filmată. Cui poate să îi încurce o emisiune de divertisment? Cine a făcut acest lucru şi la indicaţia cui?

P.S. Pentru cei interesaţi să dea o apreciere spectacolului jucat în aer liber intraţi şi urmăriţi emisiunea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s