Cum ar fi dacă ai şti că mori ca mâine….

Aseară am fost la bal. La unul de caritate în care Prinţesa Marina Strudza a adus multă importanţă evenimentului. Sigur că au fost mulţi invitaţi de seamă, politicieni, business-mani, oameni influenţi care pot contribui cât de puţin cu un ajutor material la colectarea de fonduri pentru medicii care au atâta grijă de persoanele bolnave de cancer în stadiu avansat şi terminal la domiciliu.

E greu să ştii că mai ai câteva zile de viaţă sau poate câteva ore. E prea dur să conştientizezi că nu o să mai vezi apusul sau răsăritul de soare, că nu o să mai ai prieteni. E dificil să exprimi în cuvinte momentele trăite alături de astfel de persoane.

De mai bine de un an de când mă cunosc cu oamenii minunaţi de la Hospice ”Angelus Moldova” am reuşit să văd mai multe lucruri. Am vorbit cu o mamă care a fost părăsită de soţ după ce a aflat că un copil e bolnav de cancer. Am plâns împreună cu alţii copii care încearcă să se bucure de fiecare clipă trăită, pentru că s-ar putea să fie ultima…

Nu ştiu dacă cineva ştie cu adevărat să se bucure de fiecare zi trăită. Nu ştiu dacă cineva apreciază simplul fapt că are toate simţurile, că poate vedea ceea ce alte mii de oameni nu pot, că pot auzi, că pot gândi liber, că pot savura din plăcerea de a se plimba. Preţuieşte fiecare clipă din viaţă trăită, pentru că nu se va mai repeta.

Pentru a putea fi un astfel de medic trebuie să ai o inimă tare puternică, trebuie să fii foarte bine pregătit moral, pentru că deseori se întâmplă, după cum mi-au spus chiar ei, să moară cineva în braţele lor. Indiferent că este un copil de un an sau este un bătrân. Boala nu iartă pe nimeni. Boala este nemiloasă.

Mă bucur şi eu, dar vorbind cu preşedintele Hispice-lui, mi-a spus că şi ei sunt foarte mulţumiţi pentru că evenimentul le-a reuşit. Au adunat doar în cadrul licitaţiei în jur de 11 mii euro, peste 1000 euro de la biletele de intrare şi alte câteva sute la tombolă.

Sincer, vreau să spun MULŢUMESC celor care au atâta grijă pentru ca ultimele clipe din viaţa celor suferinzi să fie un pic mai veselă.

2 gânduri despre &8222;Cum ar fi dacă ai şti că mori ca mâine….&8221;

  1. Daca as sti ca maine mor ! este oricum un ” maine” ,problema este rezolvata …realismul daca este bine esentializat in luciditate devi un profet …si apoi cand este maine, este maine …inima sigur ea este cea care este „entitatea” graitoare ,apoi pana sa moara „capra vecinului” sa fim atenti la autosugestia care nu este autosugestie uneori , ci un „sucumb” care poate fi tatal de copii cum a fost copilul HITLER , STALIN …copii frumosi ai unei planete cu numarul de „6” (MARTE) numarate din exterior spre interior o numarare foarte „naturala cu naturalul”…a mai existat si cate uni care sau imbatat si cand au fost tare beti a intrat in ei chiar „roscatul” deci „necuratul” si a preluat deja bautura bauta pana atunci ..deci pe gratis …si a comandat propietarului corpului inca bautura, pana ce propietaru corpului nu mai avea controlul ..ia omorat familia cel care il poseda, si asa mai departe …deci te pune dracu si autosugestia poate fi a lui si corpul al tau …iar de moarte naturala lucida este asa de poetic incat este un dar …dar din dar se face „RAI”
    …RAIUL OK … (cam rad)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s