Povestea stejarului și a crengilor căzute din PLDM

A fost odată ca niciodată că dacă n-ar fi nu s-ar povesti: un bărbat cu o gospodărie mare și frumoasă, cu studii peste hotarele țării, cu o soție inteligentă, cu doi copii frumoși, cu multe afaceri și o viață ca în povești.

Ei, timpul a trecut și gospodarul casei s-a gîndit să sădească un stejar care, udat bine și alimentat cu multă lumină, a devenit într-un timp foarte scurt, 4 ani, unul înalt, cu ramuri puternice, noduroase, cu o coroană largă și bogată.

Timpul a trecut și zi de zi stejarul dintr-un verde pal se făcea într-un verde tot mai verde. Făcea tot mai multe ramuri mari și sănătoase și mai multe rădăcini prin solul bine afînat ajungînd în toată țara. Astfel, gospodarul casei văzîndu-și copacul crescînd ca pe ”drojdie” a devenit și el mîndru de opera sa și foarte sever, după cum afirmă colegii din jurul copacului.

Totul bine și frumos, dar ceva parcă nu e chiar așa, parcă soarele nu mai lumina așa bine, parcă și ploaie nu mai era la timp. Și așa încet, încet parcă din senin s-a rupt prima creangă, Călin Vieru, fiul regretatului poet Grigore Vieru. După plecarea sa, Vieru a menționat că gospodarul Filat s-a folosit de numele său. ”S-a ușurat PLDM-ul de încă un mîncău. Nu mă mai regăsesc în principiile partidului, trebuie să îmi croiesc o altă cale, am decis decît să fiu codaș la oraș, mai bine să fiu fruntaș la sat”.

La scurt timp a mai căzut încă o creangă destul de puternică, Vitalie Nagacevschi. Plecarea sa din rîndurile partidului a survenit după prezentarea raportul privind evenimentele din aprilie 2009. „Am fost marginalizat. Trebuia să mă transform într-un mecanism mut de vot, fără să mai intervin, fără să pot să-mi exprim opinia”, spunea Nagacevschi, după ce a părăsit partidul condus de Vlad Filat.

Timpul a mai trecut, stejarul era bătut puternic de vînt, se clătina, dar nu era smuls din rădăcini. Totuși, după un an de la căderea ultimei ramuri, toată lumea mai are parte de o surpriză, ruperea altei crengi bine crescute, Alexandru Tănase.

Și, lovitura cea mai puternică a fost atunci cînd într-un timp record, mai puțin de o lună, de la ruperea crengii lui Tănase, anunță plecarea sa din PLDM prim-vicepreședintele PLDM, Mihai Godea. Ei, iaca acum mare surpriză, după cum se vede și pentru cel care a sădit stejarul, Vlad Filat. Godea a adus mai multe argumente despre plecarea sa, că este nemulțumit de ceea ce se întîmplă în cadrul partidului, că nu se face nici o schimbare și doar se fac declarații siropoase, că îi sunt ascultate telefoanele și că doar cineva ia decizii pentru toți.

Și uite așa m-am suit pe o șa și v-am spus povestea așa! Cu toate că nu se termină povestea mea aici, așteptăm evoluția stejarului de mai departe pentru a scrie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s