Poftim la nunta regală!

Oare cum ar fi dacă aș fi prințesă?

Cînd mă gîndesc la casa regală de la Londra, întotdeauna îmi amintesc de Lady Diana. Sunt înebunită de femeia care a făcut istorie, recunosc este un model pentru mine.

De  cînd a început să apară în vizorul presei nunta regală a lui Kate şi William mă tot gîndesc oare cum ar fi dacă aș fi prințesă. Dacă aș avea tot ce îmi doresc, dacă aș fi impusă să trăiesc după reguli foarte stricte, dacă aș fi iubită de un prinț :).

Mii de jurnaliști, în jur de 8.000, vor fi prezenți astăzi la Londra pentru a transmite informații despre tot ce se îmtîmplă acolo. Zeci de mii de persoane au făcut pregătiri pentru a imortaliza acest eveniment istoric. Alte mii de invitați își pregătesc rochiile, pălăriile sau smokingurile pentru a merge la petrecere. La ceremonia religioasă vor participa 1900 de invitați.

Încerc să îmi imaginez cum ar fi să cheltui într-o singură zi 33 milioane de dolari, atît cît s-a cheltuit pentru nuntă. Cum ar fi să știi că 80 de gărzi de corp vor fi prezente pentru a păzi personalităţile de la nuntă însoţindu-le peste tot sau că 5.000 de poliţişti vor verifica prezența celor 500.000 oameni aşteptaţi la nuntă.

Potrivit site-urilor internaționale, sunt instalate zeci de camere video stradale şi trei elicoptere, dotate cu camere digitale de ultimă generaţie, ce survolează zona. În plus, 35 de câini special antrenaţi să detecteze bombele au verificat ruta pe care va merge alaiul regal.

Conform tradiției de la Casa regală britanică, toate nunțile includ sărutul proaspeților însurăței la balconul din Buckingham Palace, astăzi, însă, va fi o abatere. De asemenea și buchetul miresei nu va fi aruncat, ci va fi depus, după încheierea ceremoniei de nuntă, la Mormantul Eroului Necunoscut din incinta Catedralei Westminster, un mormant istoric, cu profunde semnificatii pentru monarhia și poporul britanic, ce se află inserat în podeaua bisericii din anul 1920.

Nunta de milioane a lui Catherine Middleton și William, Prinţ de Wales va fi urmărită pe tot mapamondul de 2 miliarde de telespectatori.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s