A văzut cineva o casă a greierului?

Sunt curioasă să ştiu dacă a văzut cineva o casă a greierului sau dacă îşi imaginează cum poate arăta asta. Eu, sunt bucuroasă, cel puţin am reuşit să văd o capodoperă de casă numită a greierului, în care scriitorul, pictorul, graficianul Iulian Filip îşi petrece orele în creaţie, fantezând cu picturile vechi, jucându-se frumos cu vorbele, scriind jucându-se.

O căsuţă foarte drăguţă dotată cu tot ce îi trebuie unui om: sute de cărţi, zeci de picturi, o bucătărie, un televizor cu ecran mic, un pat, un pian, mulţi clopoţei, obiecte colectate şi o atmosferă foarte plăcută.

Am stat la discuţii şi poveşti vreo două ore. Am aflat lucruri cu adevărat interesante şi pe care vreau să le împărtăşesc cu voi. Pentru că se delectează mereu cu nectarul inocent al copilăriei am vorbit foarte mult despre ei şi mi-a confirmat încă o dată faptul că omul acumulează tot ce e mai important până la vârsta de 5 ani. „Mai departe îl înzorzonăm, îi oferim tot felul de învăţăminte ca şi un brad îl împodobim, îi punem diferite jucării. La întâlnirile mele cu copii vorbind cu ei depistez uşor unde şi cât de mult se lucrează. Important să depui efort la devenire atât cât îi trebuie, să îi dai mâncarea care trebuie, dragostea care trebuie, haina care trebuie. Dacă la pornire copilul are aceste repere atunci ai omul de calitate cu care poţi face pe urmă minuni”.

Dintotdeauna am apreciat oamenii inteligenţi, pe care uşor îi depistezi după bunul simţ prin care se evidenţiază, prin felul prudent de a spune lucrurilor pe nume, astfel, discutând cu scriitorul Iulian Filip m-am convins a câta oară să nu îţi fie frică să investeşti în copii pentru că asta e cel mai important. „Nu investi în economie dacă nu ai cu cine. Cele rele ca şi în lumea vegetală se afirmă repede, cum pălămida creşte repede, dar cei buni au nevoie de asistenţă, pentru a se afirma au nevoie de îndrumare, de ajutor. Important să îl faci pe om dependent de lucrurile frumoase, dar nu îi închizi gura, îi explici, părinţii îi răspunde cât poate, dar nu zice că nu ştie, pedagogul trebuie să îi trimită la bibliotecă pe elevi să găsească anumite răspunsuri”, spune poetul.

Şi dacă eu mă mai conduc după ceea ce spune lumea, vă îndemn pe voi cei care citiţi, chiar vă rog frumos să nu faceţi la fel. „Nu trebuie niciodată să îţi fie frică să faci ceva. Nu trebuie niciodată să îţi pui problema că ceva nu e bine, să nu te temi, am făcut ceva rămâne deja în istorie, mergem mai departe, omul trebuie să îşi fie sie suficient”, sunt alte învăţăminte spuse cu mare încredere de marele povestitor.

În concluzie, haideţi să-i antrenăm pe copiii noştri în cercuri de dans, de teatru, „poate n-or deveni clienţii poliţiştilor”. Haideţi să investim în viitorul nostru.

Un gând despre &8222;A văzut cineva o casă a greierului?&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s